Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΓΛΥΚΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Είναι γλυκό που έχει θρησκευτικές ρίζες, παρασκευάζεται την παραμονή της αγίας Βαρβάρας, δηλαδή στις 3 Δεκεμβρίου και μοιράζεται σε μπολάκια σε γείτονες για να έχουν καλή υγεία αλλά και προς τιμήν της αγίας, από όπου και το όνομά της.
Υλικά: 
500 γραμ. σιτάρι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι σταφίδες 

200 γραμ. καρύδια χονδροκομμένα
κανέλα
1 βάζο ταχίνι  

Εκτέλεση:
Πλένουμε και μουσκεύουμε το σιτάρι την προπαραμονή της αγίας Βαρβάρας.
Την παραμονή της γιορτής βράζουμε το σιτάρι στη χύτρα για 20 λεπτά.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και πολτοποιούμε το περισσότερο σιτάρι και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα ανακατεύοντας συχνά, ώστε να χυλώσει πολύ καλά.
Όταν έχουν βράσει πολύ καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Όταν λιώσει και η ζάχαρη, σβήνουμε και προσθέτουμε το ταχίνι.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μπολάκια.
Σε κάθε μπολάκι, βάζουμε από πάνω 1 κουταλιά καρύδια, κανέλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου