Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

  • 100 gr βούτυρο
  • 200 gr γάλα ζαχαρούχο
  • 200 gr αποξηραμένη καρύδα
  • 35 αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 50 gr καρύδα για την επικάλυψη. Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να κάψει και τα βάζουμε σε μεσαίου μεγέθους μπωλ. Μέσα διαλύουμε, ανακατεύοντας, το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε την καρύδα, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για μια ώρα. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα μείγματος, το πλάθουμε στα χέρια μας, βάζουμε στο κέντρο ένα αμύγδαλο και ξαναπλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τις κυλάμε επάνω σε τριμμένη καρύδα. Διατηρούμε τις τρούφες στο ψυγείο και όταν θέλουμε να τις προσφέρουμε τις βγάζουμε για 5'-10' σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου