8 φύλλα μαρούλι πράσινο
8 φύλλα μαρούλι σγουρό
Λίγη ρόκα
1 μάνγκο κομμένο μικρά κυβάκια
1 ρόδι (σπόρια)
50 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
8 φύλλα μαρούλι σγουρό
Λίγη ρόκα
1 μάνγκο κομμένο μικρά κυβάκια
1 ρόδι (σπόρια)
50 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Για τη σως
1 κουταλιά σούπας μέλι (όχι πολύ γεμάτη)
2 κοφτές κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
λίγο ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
αλάτι, ελάχιστη ρίγανη (προαιρετικά)
1 κουταλιά σούπας μέλι (όχι πολύ γεμάτη)
2 κοφτές κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
λίγο ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
αλάτι, ελάχιστη ρίγανη (προαιρετικά)
Πλένουμε και κόβουμε τα φύλλα από τα μαρούλια και τη ρόκα μέτρια (όχι
πολύ ψιλοκομμένα) και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.
Από πάνω απλώνουμε το το μάνγκο, το ρόδι και τη φέτα. Τέλος χτυπάμε πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά της σως σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε κυκλικά πάνω από τη σαλάτα μας να πάει παντού.
Από πάνω απλώνουμε το το μάνγκο, το ρόδι και τη φέτα. Τέλος χτυπάμε πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά της σως σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε κυκλικά πάνω από τη σαλάτα μας να πάει παντού.
Το ρόδι
εκτός του ότι αποτελεί καρπό της γονιμότητας, της ευημερίας και της καλοτυχίας
ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού
οξέος που χρειάζεται καθημερινά ένας ενήλικας. Η βιταμίνη C του ροδιού ενισχύει
το ανοσοποιητικό σύστημα. Το σημαντικό επίσης
ποσοστό βιταμίνης Α που περιέχει προφυλάσσει από παθήσεις των ματιών.
Επίσης το
ρόδι θεωρείται ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε όλο τον κόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου