Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΥΚΟΜΕΛΟ

Το πευκόμελο είναι μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Από τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα.
Το 65% περίπου της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα προέρχεται από το πευκόμελο. Βρίσκεται κυρίως σε πευκόφυτες περιοχές. Τρώγεται και αυτούσιο αλλά θα μπορούσε να δίνεται σε βιοτεχνίες γλυκισμάτων για να το χρησιμοποιούν αντί για ζάχαρη. Μοναδικό πλεονέκτημα του, είναι θαυμάσιο φάρμακο για παθήσεις του λαιμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου