Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ


Tο χαρούπι είναι πλήρης διατροφικός καρπός και η θρεπτική του αξία είναι αξιοσημείωτη.
Το χαρουπάλευρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και γλυκών, όπου μπορεί να αντικαταστήσει μέρος του κακάο. Με χρώμα καφέ-σοκολατί και γεύση σοκολάτας.
Είναι γεμάτο φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και τανίνες, που δίδουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Φυσικό θεραπευτικό για τα οστά αφού το ασβέστιο που περιέχει είναι πλουσιότερο κι απ' το γάλα. Περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Με ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά και χωρίς καθόλου καφεΐνη.

Η χρήση χαρουπάλευρου έχει ως αποτέλεσμα τα παρασκευασμένα τρόφιμα να πάρουν χρώμα καφέ-σοκολατί και γεύση που μοιάζει με σοκολάτα, η οποία μπορεί να αυξομειωθεί, με ανάμειξη διαφόρων ποσοτήτων χαρουπάλευρου με μέλι ή άλλα υλικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου