Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΚΙΝΟΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

Η κόκκινη κινόα όπως και η άσπρη, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο υγιεινά δημητριακά με μεγάλη θρεπτική αξία και βρίσκεται ψηλά στην κατηγορία superfoods. Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε δημητριακό, δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε. 
Είναι τρόφιμο που καταναλώνεται από όλους και σε όλες τις ηλικίες αλλά σε κάποιες ομάδες είναι απαραίτητη στο καθημερινό διαιτολόγιο.
Για χορτοφάγους οι οποίοι αντικαθιστούν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με κινόα , χωρίς καμία επίπτωση στον οργανισμό τους
   Άτομα αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα και ασθενείς με κοιλιοκάκη (άνθρωποι που δεν μπορούν να καταναλώσουν τρόφιμα με γλουτένη, δηλαδή τρόφιμα με κριθάρι, βρώμη, σιτάρι και σίκαλη)
   Ηλικιωμένους, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
   Για άτομα με ψωρίαση (χρόνια αυτοάνοση ασθένεια του δέρματος), επειδή έχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα
   Αθλητές, ειδικά πριν και μετά την προπόνηση.
Για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος, θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, ενώ το κινόα έχει σχεδόν την ίδια τιμή ενέργειας με το καστανό ρύζι (100 g κινόα έχει 374 θερμίδες και 100 g  καστανό ρύζι έχει 350 θερμίδες), το κινόα είναι μια τροφή χαμηλή σε λιπαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου