Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο bio
2 μεγάλα αχλάδια bio (ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από κουκούτσια και κομμένα ροδέλες–ραντισμένα με χυμό ½ λεμονιού για να μην μαυρίσουν).
2 κουτ. σούπας χρυσή ζάχαρη bio
3 κουτ. σούπας αμύγδαλο λευκό bio
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο όταν αφρίσει και ρίχνω τα  αχλάδια Τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά. Πασπαλίζω με την  ζάχαρη, ρίχνω τα αμύγδαλα και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι τα αχλάδια να καραμελώσουν. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζω με τριμμένο μοσχοκάρυδο. (Δεν τα σκεπάζω για να μην μαλακώσουν). Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου