Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Οι  πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φολλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Επίσης είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις, βιταμίνη C, σημαντική αντιοξειδωτική βιταμίνη, καθώς μια μεγάλη πιπεριά περιέχει 209 mg βιταμίνης C, η οποία είναι περισσότερο από το διπλάσιο ενός μέσου πορτοκαλιού.
Περιέχει, επίσης, βιταμίνη Β6, που είναι ζωτικής σημασίας για βασικές λειτουργίες του οργανισμού, λουτεΐνη και ζεοξανθίνη, που μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών, βήτα-καροτίνη, και το λυκοπένιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου