Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, κρυσταλλική με ξεχωριστό άρωμα και γεύση μελάσσας. Προσθέτει υφή και κρεμώδη γεύση στα γλυκά, στα ροφήματα και στα αρτοσκευάσματα.
Με Ανοικτό
χρυσαφί - καφετί χρώμα από χυμό ζαχαροκάλαμου που θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλοποιηθεί,
εν συνεχεία με φυγοκέντρηση απομακρύνονται σκουπίδια και στεγνώνει η ζάχαρη.
Το όνομά της προέρχεται από την αποικία Ντεμεράρα στη Γουιάνα, όπου
παρασκευαζόταν αρχικά.
Περιέχει μεγαλύτερες
ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου