Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΟΡΔΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.
Κατά της γήρανσης,  της κατάθλιψης, των αλλεργιών, του εμφράγματος, του κρυώματος, των ιών, των μικροβίων... τέλος δεν έχει η λίστα με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο άνθρωπος από αυτό το μικρό θαυματουργό δώρο της φύσης.
Μειώνει την χοληστερόλη. Ύστερα από έρευνες  η κατανάλωση μισής έως μιας σκελίδας σκόρδου, έχει ως αποτέλεσμα τη μέση μείωση της υψηλής χοληστερόλης κατά 23 μονάδες, δηλαδή κατά 9% περίπου
Επιπλέον, το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση.  Καταπολεμά την δημιουργία θρόμβων, άλλος ένα σημαντικός τρόπος με τον όποιο το σκόρδο καταπολεμά τις καρδιακές νόσους είναι, με την αποτροπή του σχηματισμού επικινδύνων θρόμβων η αλλιώς διευκολύνοντας την ομαλή ροη του αίματος στις αρτηρίες. Το σκόρδο εμποδίζει την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων και την προσκόλληση τους στα τοιχώματα των αρτηριών, γεγονός που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την απόφραξη των αρτηριών. Το σκόρδο επίσης ενισχύει το ινωδολητικό σύστημα που έχει την ικανότητα να διασπά τους θρόμβους. Το μαγειρεμένο σκόρδο δείχνει να έχει ακόμη μεγαλύτερες αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Το σκόρδο καταπολεμά επίσης την γήρανση και την απόφραξη των περιφερικών αρτηριών, καθώς και των αρτηριών της καρδίας.
Αναζωογονεί τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να αποκαταστήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την λειτουργία του εγκέφαλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σκόρδα είναι το φυσικό αγχολυτικό. Το σκόρδο είναι αγχολυτικό, ηρεμιστικό, ενώ επιπλέον λειτούργει και ως αντικαταθλιπτικό. Επηρεάζει την απελευθέρωση της σεροτινης- μιας χημικής ουσίας που υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση στον εγκέφαλο και συμμετέχει στη διαμόρφωση της ψυχολογικής διάθεσης και της συμπεριφοράς του ανθρώπου και κατά συνέπεια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο άγχος, στην κατάθλιψη, στο άλγος, στην επιθετικότητα,στο στρες, στον ύπνο και στη μνήμη.
Ποια ποσότητα σκόρδου είναι αρκετή;  Δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου