Είναι πλούσιο σε λυκοπένιο,
φυσική χρωστική ουσία που του χαρίζει το κόκκινο χρώμα και είναι ισχυρό
αντιοξειδωτικό, το οποίο προστατεύει τον οργανισμό από τα καρδιαγγειακά
νοσήματα
Σύμφωνα με τους
ερευνητές, το σαγκουίνι καταστρέφει την ικανότητα των κυττάρων του
λιπώδους ιστού, γνωστά και ως αδιποκύτταρα, να συσσωρεύουν λίπος.
Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμών που περιέχουν αυτά τα αντιοξειδωτικά σχετίζεται με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, νοσημάτων και αλλοιώσεων του δέρματος κ.α..
Περιέχει ανθοκυανίνες,
ουσία που ανήκει στις πολυφαινόλες, η οποία δρα
σαν λιποδιαλύτης,
βοηθώντας τον οργανισμό να μειώνει τον ρυθμό που αποθηκεύει λίπος.
Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμών που περιέχουν αυτά τα αντιοξειδωτικά σχετίζεται με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, νοσημάτων και αλλοιώσεων του δέρματος κ.α..
Παράλληλα, στο σαγκουίνι
περιέχονται σημαντικά ποσά φυλικού οξέος, μιας βιταμίνης που
φαίνεται ότι προστατεύει ακόμη περισσότερο από τις καρδιοπάθειες, ενώ παράλληλα
ενισχύει τις εγκεφαλικές και νευρολογικές μας λειτουργίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου