Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕΛΙΟΥ

Το Παστέλι σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα τύπου snack, προσφέρει εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά.
Περιέχει μεγάλο ποσοστό πρωτεϊνών και διαιτητικών ινών από τα άλλα snack και παρόλο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό λιπιδίων, η χοληστερόλη απουσιάζει και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα είναι χαμηλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα επικρατούν το λινελαϊκό και το λινολινικό, τα οποία είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει, αλλά τα προμηθεύεται από τα λιπίδια του φυτικού βασιλείου.


Eπίσης περιέχει πμεγάλες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και φωσφώρου και δεν είναι αλατισμένο.
Παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση παστελιού από διαβητικά άτομα προκαλεί μικρότερη υπογλυκαιμία από αυτή που προκαλεί η κατανάλωση ψωμιού. Αυτό αποδίδεται στη σύνθεση του παστελιού, το οποίο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπίδια και φυτικές ίνες παρόλο που έχει το ίδιο ποσοστό υδατανθράκων με το ψωμί. Συνεπώς ένα διαβητικό άτομο θα μπορούσε να καταναλώσει παστέλι, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει υπόψη του τη θερμική αξία και περιεκτικότητά του σε λιπίδια.
Οι υψηλές τιμές των μετάλλων και αμέταλλων, διαιτητικών ινών και ενεργειακής (θερμιδικής) αξίας σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές κορεσμένων λιπαρών οξέων, χοληστερόλης και νατρίου δείχνουν ότι το Παστέλι είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό snack

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου