Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Η σπιρουλίνα περιέχει μεγάλη ποσότητα βιοδιαθέσιμου σιδήρου, ο οποίος αποροφάται εύκολα από το γαστρεντερικό σωλήνα1. Έχει αποδειχθεί πως η σπιρουλίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση της έλλειψης σιδήρου, καθώς και για να βελτιωθεί το επίπεδο αιμογλοβίνης Eνισχύει επίσης τη σύσταση ερυθρών αιμοσφαιρίων, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε βιο-ενεργή βιταμίνη Β12 και λόγω της φυτοχημικής φυκοκυανίνης. Είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά της οικογενείας των καροτενοειδών και περιέχει ακόμη ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως η υπεροξειδική δισμουτάση (SOD), και η φυκοκυανίνη. Έχει αποδειχθεί πως τα αντιοξειδωτικά αυτά προλαμβάνουν τη φθορά των σκελετικών μυών που δημιουργείται λόγω του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από τη σωματική άσκηση, ενώ αυξάνει την αντοχή. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχει σημαντική ποσότητα αμινοξέων διακλαδωτής αλυσίδας (BCAA), θεμελιώδη συστατικά στοιχεία μυϊκής πρωτεΐνης. Μπορεί να αυξήσει τη σύνθεση μυϊκής πρωτεΐνης7.
Η σπιρουλίνα έχει αποδειχθεί πως ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό με πολλούς τρόπους. Βοηθά να προληφθεί η μειωμένη άμυνα του σώματος, λόγω υπερβολικής σωματικής άσκησης ή αγώνων.
Δίνει περισσότερη ενέργεια, ενισχύει την αντίστασή σας, βελτιώνει την επίδοσή σας σε εργασία, άθληση και μελέτη, αυξάνει την αντοχή σας ενάντια στις ασθένειες, χαρίζει υγιή επιδερμίδα, πυκνότερα μαλλιά και πιο σκληρά νύχια, ενισχύει τη δύναμή σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης
Εχει αλκαλική σύνθεση και βοηθά να από- οξειδωθεί το σώμα, έπειτα από επίπονη άσκηση. Βοηθά επίσης να μειωθούν τα άχρηστα κατάλοιπα του σώματος. Με τον τρόπο αυτό, βοηθά το σώμα να επανέλθει άμεσα, ενώ η άσκηση γίνεται πιο αποδοτική.
Η σπιρουλίνα περιέχει πολλά μέταλλα και αντικαθιστά τα μέταλλα που έχουν χαθεί μέσω του ιδρώτα. Αποτελεί ιδανικό συστατικό για ενεργειακά ποτά και αθλητικά ποτά που επαναφέρουν το σώμα μετά την άσκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου