Το δημητριακό triticum diccocum είναι από τα αρχαιότερα δημητριακά και βάση στη
διατροφή των αρχαίων.
Η Θρεπτική
του αξία είναι πολύτιμη. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες αμινοξέα
και μεταλλικά άλατα. Έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τη καλή
επιλογή για άτομα που πάσχουν από διαβήτη.
Επιπρόσθετα,
έχει διπλάσια ποσότητα
πρωτεϊνών και υψηλή περιεκτικότητα του αμινοξέος λυσίνη και βιταμινών A, B, C
και Ε. Η λυσίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί το βασικό
στοιχείο για την ομαλή βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Επίσης
έχει υψηλή περιεκτικότητά
σε μαγνήσιο, καθώς περιέχει έως και 40% περισσότερο από τα
υπόλοιπα δημητριακά. Παράλληλα το δίκοκκο σιτάρι έχει πολύ
χαμηλή περιεκτικότητα γλουτένης, γεγονός που το καθιστά
ιδιαίτερα εύπεπτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου