Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΤΕΛΙΑ

Το Παστέλι σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα τύπου snack, προσφέρει εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά όπως πλούσιες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και φωσφόρου.
Παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση παστελιού από διαβητικά άτομα προκαλεί μικρότερη υπογλυκαιμία από αυτή που προκαλεί η κατανάλωση ψωμιού. Αυτό αποδίδεται στη σύνθεση του παστελιού, το οποίο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπίδια και φυτικές ίνες παρόλο που έχει το ίδιο ποσοστό υδατανθράκων με το ψωμί.

 Οι υψηλές τιμές των μετάλλων και αμέταλλων, διαιτητικών ινών και ενεργειακής (θερμιδικής) αξίας σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές κορεσμένων λιπαρών οξέων, χοληστερόλης και νατρίου δείχνουν ότι το Παστέλι είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό snack

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου