Νιφάδες που συνοδεύουν το γάλα το γιαούρτι,
για πρωϊνό ή για ελαφρύ γεύμα.
Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του
συμπλέγματος Β, ενώ οι πρωτεΐνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Ο
Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή: «θεωρούσε
ότι το κεχρί ήταν το καταλληλότερο είδος για την τροφή τους» . Τα
δημητριακά περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής
ποιότητος (12%-14% τα δημητριακά, 16% το ρύζι και 18% το κεχρί),
ελάχιστα αλλά ωφέλιμα λιπίδια και άφθονες φυτικές ίνες, ενώ είναι
πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει μαγγάνιο,
φώσφορο και μαγνήσιο καθώς δεν περιέχει γλουτένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου