Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΕΧΡΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Νιφάδες που συνοδεύουν το γάλα το γιαούρτι, για πρωϊνό ή για ελαφρύ γεύμα. Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ οι πρωτεΐνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή: «θεωρούσε ότι το κεχρί ήταν το καταλληλότερο είδος για την τροφή τους» . Τα δημητριακά περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητος (12%-14% τα δημητριακά, 16% το ρύζι και 18% το κεχρί), ελάχιστα αλλά ωφέλιμα λιπίδια και άφθονες φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει μαγγάνιο, φώσφορο και μαγνήσιο καθώς δεν περιέχει γλουτένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου