Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΣΗ ΜΟΥΣΛΙ

Η βρώμη αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, άρα είναι μία εξαιρετική πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Περιέχει μικρή ποσότητα πρωτεΐνης και καλών λιπαρών. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, Β6, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φολικό οξύ. 

Η σίκαλη από την άλλη, είναι μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, πρωτεϊνών και βιταμίνης Β1. Είναι επίσης πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά.
Οι νιφάδες σίτου αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Έχουν αντιπαρασιτικές  ιδιότητες.Το κριθάρι, σε αντίθεση με το στάρι περιέχει και διαλυτές και αδιάλυτες ίνες.

-Οι διαλυτές φυτικές ίνες δημιουργούν στο έντερο ένα ζελατινοειδές υλικό, το οποίο κρατάει χαμηλά τα επίπεδα των σακχάρων και της χοληστερόλης στο αίμα.
-Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα. Οι ανεπεξέργαστες νιφάδες κριθαριού, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα δυνατό πρωινό γεύμα.
Το Μούσλι 4 δημητριακών συνδυάζει όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά για να ενεργοποιεί τον οργανισμό, να καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και να προσφέρει ομαλή λειτουργία όλη την ημέρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου