Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
Μια κολοκύθα (μέτρια) 
8-10 φύλλα (κατά προτίμηση χοντρό φύλλο)
10 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. Καρυδόψιχα
1 κ.σ. κανέλα
1 φλ. φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά
1, ½φλ. ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παίρνουμε την κολοκύθα κι αφού την καθαρίσουμε και την κόψουμε σε κομμάτια και έχουμε βγάλει τα υγρά της, την τρίβουμε στον τρίφτη.
Ρίχνουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και το ρύζι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αρχίζουμε να στρώνουμε την πίτα μας.
Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με λάδι και βάζουμε 3 κουταλιές από τη γέμιση στην άκρη της μακριάς πλευράς του.Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, κλείνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί με κυκλική φορά έτσι ώστε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, το ταψί να γεμίσει ομόκεντρους κύκλους. Περιχύνουμε τα φύλλα με λάδι.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου