Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΓΚΡΕΪΠ ΦΡΟΥΤ

Το γκρέιπφρουτ είναι ευεργετικό για την υγεία. Σημαντικοί λόγοι για να προστεθεί στο ημερήσιο διατροφολόγιό μας, είναι οι λιποδιαλυτικές του ικανότητες, καθώς και οι λίγες θερμίδες του. Επιπλέον το γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α, Β και C και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο και μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα .
Επίσης περιέχει πηκτίνη, μια μορφή διαλυτής ίνας, ικανής να μειώσει τα ποσοστά της χοληστερόλης, απομακρύνοντάς την από τον οργανισμό και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.
Η υψηλή περιεκτικότητα του γκρέιπφρουτ σε βιταμίνη C, ενισχύει την άμυνα κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από μικρόβια όπως τα παράσιτα, βακτήρια, ιοί κ.ά. Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει το 80% της συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, που χρειάζεται να λαμβάνει ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση.



Βοηθά και στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Τα υψηλά ποσοστά ινών, βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αλλά και στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ είναι γνωστή εδώ και χρόνια, από το 1930 ακόμα, και έχει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές.  Αν λοιπόν πίνουμε γκρέιπφρουτ με τα γεύματα μειώνονται οι θερμίδες που παίρνουμε τελικά!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου