Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΕΧΡΙΟΥ

Βιταμίνες Ε και Β. Πλούσιο σε πρωτείνες. Διευκολύνει τη κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες. Επίσης μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και δεν περιέχει γλουτένη. Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ οι πρωτεΐνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή: «θεωρούσε ότι το κεχρί ήταν το καταλληλότερο είδος για την τροφή τους» . Τα δημητριακά περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητος (12%-14% τα δημητριακά, 16% το ρύζι και 18% το κεχρί), ελάχιστα αλλά ωφέλιμα λιπίδια και άφθονες φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει  μαγγάνιο, φώσφορο και μαγνήσιο  καθώς  δεν περιέχει γλουτένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου