Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΒΙΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ

Υλικά για 4 άτομα:
1/4 κόκκινο λάχανο bio,
1 ποτ.φακές bio 200 γραμ.
σταφίδες bio,
1 ξερό κρεμμύδι bio,
150 γραμ., θυμάρι, δαφνόφυλλα και μαϊντανό. 
Για τη βινεγκρέτ: 6 κ.σ. ελαιόλαδο bio 2 κ.σ. μηλόξυδο bio 1 κ.σ. μέλι, αλάτι, πιπέρι.
Προετοιμασία:
Βράζουμε τις φακές με τα μυρωδικά σε 2 ποτ. νερό περίπου. Προσθέτετε τα μυρωδικά. Αφού έχετε πλύνει το λάχανο, το κρεμμύδι, το ψιλοκόβετε και προσθέτετε τη σταφίδα. Μόλις βράσουν οι φακές και κρυώσουν τις προσθέτετε στο λάχανο.

Eτοιμάζετε τη βινεγκρέτ: ανακατεύετε με ένα σύρμα το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι. Περιχύνεται τη σαλάτα. (Αν θέλετε προσθέστε φέτα σε κομάτια). Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου