Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΜΟΝΙΑ

Η φλούδα του λεμονιού περιέχει 5 έως 10 φορές περισσότερη βιταμίνη απ’ τον χυμό του! Μην πετάτε τα στυμμένα λεμόνια σας! Κρατήστε τα ως έχουν στην κατάψυξη. Μπορείτε μετά να τρίψετε τη φλούδα τους (με ένα «ξύστη»-ρεντέ-grater) -παγωμένες όπως είναι- και να τη χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, παγωτά, σούπες λαχανικών, σάλτσες γιά μακαρονάδες, ρύζι, στα ψητά κρεατικά κ.α. Θα εκπλαγείτε με την γεύση, ενώ θα κερδίσετε βιταμίνες.
Το ξύσμα λεμονιού το χρησιμοποιούν σε συνταγές οι μεγαλύτεροι σεφ παγκοσμίως…γιατί όχι κι εσείς.

Τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη αλκαλική επίδραση, που βοηθούν πολύ στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης της ποσότητας οξέων στο σώμα.
 Με άφθονη βιταμίνη C, είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνεται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.


Η βιταμίνη C στα λεμόνια βοηθά στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες. Είναι ένας πολύ καλός φυσικός λιποδυαλίτης. Η κατανάλωση του βοηθάει στην απώλεια βάρους. Επίσης βοηθά στην όραση, από το στοιχείο ρουτίνη, που βρίσκεται στα λεμόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου