Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ

Αδυνατίζει, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο.
Tα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο ρυθμίζουν το ζάχαρο και γίνεται φάρμακο για όσους πάσχουν από αυτό.
Το καρότο προφυλάσσει τις αρτηρίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης καταπολεμά τις μολύνσεις. 1 καρότο την ημέρα μειώνει σημαντικά  τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες.
Το λάχανο έχει πολλές και θαυμαστές ιδιότητες:  Περιέχει βιταμίνες Α και C, φολικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο. Συνιστάται μάλιστα σε άτομα που υποφέρουν από άσθμα, βρογχίτιδα, βραχνάδα, ρευματισμούς, ουρική αρθρίτιδα και ισχιαλγίες αλλά και σε περιπτώσεις νευρικών διαταραχών, αϋπνίας, μελαγχολίας και χρόνιας κούρασης.
Το λεμόνι με άφθονη βιταμίνη C, είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνεται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.
Μπορείτε να συνδυάσετε τη σαλάτα σας με - μπούκοβο αν δεν έχετε υπέρταση, ώστε να κάψετε τα λίπη, - κουρκουμά που είναι επίσης αντιδιαβητικός ή κάρυ γιατί περιέχει κουρκουμίνη - μαύρο πιπέρι σε σκόνη ή κόκκους (ενεργοποιεί το πάγκρεας) να βάλετε μυρωδικά και αρώματα της επιλογής σας  απογειώνοντας  την γεύση και τη θεραπευτική της δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου