Είναι σπάνιος σε θρεπτική αξία σπόρος, που βγαίνει από ένα φυτό με μπλε
λουλούδι. Έχει μακρόστενο σχήμα με μυτερή άκρη και είναι λίγο μεγαλύτερος σε
μέγεθος από τον κόκκο σουσαμιού. Το άρωμά του είναι έντονο και θυμίζει ψάρι,
λόγω της μεγάλης ποσότητας των ευεργετικών ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχει.
Πώς σας ωφελεί. Είναι πλούσιος σε ασβέστιο, σε βιταμίνη E, σε πρωτεΐνες, σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά που προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και δεν περιέχει γλουτένη, άρα είναι πιο εύπεπτος.
Πώς θα τον καταναλώσετε.
Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο στα δημητριακά σας ή στη βρώμη στο πρωινό.
Πώς σας ωφελεί. Είναι πλούσιος σε ασβέστιο, σε βιταμίνη E, σε πρωτεΐνες, σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά που προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και δεν περιέχει γλουτένη, άρα είναι πιο εύπεπτος.
Πώς θα τον καταναλώσετε.
Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο στα δημητριακά σας ή στη βρώμη στο πρωινό.
Πασπαλίστε σε σαλάτες ή σούπες
Προσθήκη λιναρόσπορου σε κεφτέδες ή ρολό αλλά και όπου χρησιμοποιείτε σουσάμι (π.χ. κουλουράκια, ψωμί κλπ.).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου