Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΦΡΕΣΚΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (ΒΑΝΙΛΙΕΣ)

Έχουν γλυκιά γεύση και εξαιρετικό άρωμα. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.  Περιέχουν κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο.
Επιπλέον έχουν μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα και αποτελούν ασπίδα του οργανισμού από παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια αλλά έχουν και την ικανότητα να επιβραδύνουν την γήρανση του σώματος.  Διαθέτει αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή δράση, ενώ παράλληλα έχει και καθαρτικές ιδιότητες. Τόσο το φρέσκο, η λεγόμενη βανίλια, όσο και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου