Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ

Περιέχουν πολλά απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, Β1 και C. Ένα πορτοκάλι, μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. Επίσης τα πορτοκάλια είναι μια καλή πηγή αμινοξέων, βήτα-καροτένιου, φολικού οξέως, πηκτίνης, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου, χλωρίου και ψευδαργύρου. Ένα πορτοκάλι έχει πάνω από 170 διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.Ο συνδυασμός του υψηλού ποσοστού αντιοξειδωτικών (βιταμίνης C) και φλαβονοειδών στα πορτοκάλια, καθιστά το πορτοκάλι ως ένα από τα καλύτερα φρούτα, που συμβάλλει στην προώθηση της βέλτιστης υγείας.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου
Διατηρεί υγιές δέρμα
Μειώνει τη χοληστερόλη
Προωθεί τη σεξουαλική υγεία
Προστατεύει από μολύνσεις
Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος.

Προωθεί την απώλεια βάρους
Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα
Καρδιαγγειακά οφέλη
Εμποδίζει τις πέτρες στα νεφρά
Συντελεί για γερά δόντια
Αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα
Συντελεί στην υγεία των οστών
Συντελεί για γερά δόντια




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου