ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΒΙΤΣΑ
• 300 γρ. ροβίτσα (πράσινα μικρά φασόλια)
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ολόκληρο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 ντομάτες μέτριες
• 2 κ.σ. μαϊντανό
• 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψητή και κομμένη σε κυβάκια
Βράζουμε τη ροβίτσα σε νερό, μαζί με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 40 λεπτά.
Στραγγίζουμε και πετάμε το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι.
Σε μια βαθιά σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και αλατίζουμε.
Βινεγκρέτ: 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι.
Χτυπάμε τα υλικά και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Καλή επιτυχία!!!
• 300 γρ. ροβίτσα (πράσινα μικρά φασόλια)
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ολόκληρο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 ντομάτες μέτριες
• 2 κ.σ. μαϊντανό
• 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψητή και κομμένη σε κυβάκια
Βράζουμε τη ροβίτσα σε νερό, μαζί με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 40 λεπτά.
Στραγγίζουμε και πετάμε το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι.
Σε μια βαθιά σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και αλατίζουμε.
Βινεγκρέτ: 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι.
Χτυπάμε τα υλικά και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου