Αποτελεί φρούτο που συμβολίζει τη μακροζωία. Ανήκει στην ομάδα των
εσπεριδοειδών όπως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι. Είναι πλούσια
πηγή καλίου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η παρουσία αλάτων
βρωμίου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση.
Η αποξηραμένη φλούδα του φρούτου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
Επίσης, ο φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, διευκολύνει την πέψη και κάνει καλό στην κοιλιά. Το μανταρίνι είναι πλούσιo σε καροτενοειδή. Μία μερίδα 100 γραμαρίων έχει περίπου 53 θερμίδες.
Σύμφωνα λοιπόν με δύο Ιαπωνικές μελέτες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας το 2006, η κατανάλωση μανταρινιού μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να εμφανίσει καρδιοπάθειες, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.
Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μυστικό της δύναμης των μανταρινιών βρίσκεται στη βιταμίνη Α και ειδικά σε κάποια συστατικά της, τα καροτενοειδή, τα οποία, εκτός από πολλές ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, δίνουν στα μανταρίνια το πορτοκαλί τους χρώμα.
Συμπερασματικά, επισημαίνουν γενικά πως η κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα, εξοπλίζει τον οργανισμό με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Η αποξηραμένη φλούδα του φρούτου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
Επίσης, ο φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, διευκολύνει την πέψη και κάνει καλό στην κοιλιά. Το μανταρίνι είναι πλούσιo σε καροτενοειδή. Μία μερίδα 100 γραμαρίων έχει περίπου 53 θερμίδες.
Σύμφωνα λοιπόν με δύο Ιαπωνικές μελέτες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας το 2006, η κατανάλωση μανταρινιού μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να εμφανίσει καρδιοπάθειες, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.
Οι επιστήμονες τονίζουν πως το μυστικό της δύναμης των μανταρινιών βρίσκεται στη βιταμίνη Α και ειδικά σε κάποια συστατικά της, τα καροτενοειδή, τα οποία, εκτός από πολλές ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, δίνουν στα μανταρίνια το πορτοκαλί τους χρώμα.
Συμπερασματικά, επισημαίνουν γενικά πως η κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα, εξοπλίζει τον οργανισμό με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου