Το δίκοκκο σιτάρι έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τη καλή
επιλογή για άτομα που πάσχουν από διαβήτη.
Επιπρόσθετα,
έχει διπλάσια ποσότητα
πρωτεϊνών και υψηλή περιεκτικότητα του αμινοξέος λυσίνη και βιταμινών A, B, C
και Ε. Η λυσίνη είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει
την πεπτικότητα τους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί το βασικό
στοιχείο για την ομαλή βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Επίσης
έχει υψηλή περιεκτικότητά
σε μαγνήσιο, καθώς περιέχει έως και 40% περισσότερο από τα
υπόλοιπα δημητριακά. Παράλληλα το δίκκοκο σιτάρι είναι ιδιαίτερα εύπεπτο γιατί έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου