Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Είναι  ένα φάρμακο στην κουζίνα μας. Περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες. Είναι ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό. Έχει βιταμίνη C περίπου όση και το λεμόνι. Καταπολεμά σοβαρές ασθένειες, όπως καρδιοπάθειες και οστεοπώρωση και, συγχρόνως, έχει ελάχιστες θερμίδες.

Οι Ρωμαίοι, το προτιμούσαν για τη γεύση του. Στη Γαλλία διαδόθηκε από την Αικατερίνη των Μεδίκων και αγαπήθηκε και στη Γαλλία. Ακόμα και σήμερα το μπρόκολο έχει μια δυνατή παρουσία στην ιταλική κουζίνα.

Τρώγεται στον ατμό ή βρασμένο και συνοδεύει ψαρικά και ψητά κρέατα. Πιο νόστιμο γίνεται σοταρισμένο ελαφρά με ελαιόλαδο. Του ταιριάζουν σάλτσες με βάση το γιαούρτι,  το σκόρδο.. Συμμετέχει σε σάλτσες ζυμαρικών και σουφλέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου