Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΒΙΟ

Εκτός ότι χρησιμοποιείται σε ροφήματα, στον καφέ, σε γλυκίσματα και στην παγκόσμια κουζίνα, οι ιδιότητες της βιολογικής κανέλας Κεϋλάνης είναι αναρίθμητες.
Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί κατά του κρυλογήματος, της γρίπης, για την προαγωγή της καλής πέψης, για την εντερική καντιντίαση, για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου κ.α.
Εκτιμάται μέχρι σήμερα για τις θερμαντικές, αντισηπτικές της ιδιότητες. Είναι αντιμικροβιακή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και της γενικής χοληστερόλης, καταπολεμά τους πόνους της αρθρίτιδας λόγω των αντιφλεγμονωδών της ιδιοτήτων. Περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Η κινναμαλδεύδη, το βασικότερο συστατικό της, επιδρά στα αιμοπετάλια προλαμβάνοντας την δημιουργία θρόμβων. Αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, είναι διεγερτική της μήτρας και βοηθά στη χώνεψη.
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στο δημοφιλές μπαχαρικό λόγω κυρίως της επίδρασής του στην καταπολέμηση του διαβήτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου